Rosbief

Rosbief

Rosbief vaak onbekend en onbemind

Rosbief is toch wel een stuk vlees dat vrij onbekend is en zeker nog niet door heel veel mensen is bereidt. Terwijl het een mooi stuk vlees is waar je heel veel mee kunt doen. Rosbief is een mooie spierbundel en komt van een rund, of waterbuffel kan ook natuurlijk. Ik snij de rosbief uit een dikbil koe. Vrijwel altijd van de dikke plaat dat is mooi mals en heeft een mooie fijne draad van vlees. Persoonlijk ben ik niet zo'n liefhebber van stieren vlees. Maar dat is vooral persoonlijk, ik wil niet beweren dat koeien malser zijn of zo. Rosbief kan je ook uit een voorvoet snijden dan gebruiken we daar het dikke gedeelte van het bloemstuk voor. 

Wat kan ik er allemaal mee?

Rosbief laten als rosbief en als een geheel gaan bereiden daar kan je prima het receptuur van het bereiden van een Picanha of een Côte de beuf voor gebruiken. Is uiteindelijk ook een groot stuk vlees, het verschil alleen is dat je geen vet in of om de rosbief zal aantreffen. Verder leent dit vlees zich prima om er steaks van te snijden, of om er een rollade van te maken. Die je eventueel ook nog vult. Snij je wat dikkere steaks, dan snij je eigenlijk biefstukjes. Rosbief is een prima stuk vlees wat een beef tartaar van kan maken, snij hem in wat lappen en ga er met een hakmes doorheen, lekkere kruiden, uitje erbij en smullen maar.

Bereiden, hoe en wat?

Een stuk rosbief bereiden kan je op een paar manieren doen, als stuk kun je hem braden, grillen of perfect op de BBQ bereiden. Ga je hem als stuk of steak bereiden dan adviseer ik om dat op heet vuur te doen. Op de BBQ is dat dan direct boven de kolen omdat er geen vet in of om de rosbief zit hoef je niet bang te zijn dat er vlammen ontstaan. Neem een flink stuk, wat je niet gelijk opeet is prima een dag later te snijden en op je brood te gebruiken.

Direct rosbief bestellen?