8 dingen die elke bbq er op orde moet hebben

8 dingen die elke bbq er op orde moet hebben

8 DINGEN DIE ELKE BBQ'ER OP ORDE MOET HEBBEN

Het BBQ seizoen is bijna aangebroken en dan kun je als beginner achter de BBQ natuurlijk wel wat tips gebruiken. Om goed aan het seizoen te beginnen heb ik 8 tips en barbecue benodigdheden om jouw BBQ seizoen een vliegende start te geven.

  • 1. WAAR IS DE BBQ? Als je het over BBQ benodigdheden hebt denk je natuurlijk meteen aan de barbecue. Maar waar o waar is ie? Heb je de juiste BBQ voor je gebruik wel staan? Welke BBQ je moet kiezen hangt natuurlijk af van hoe je hem wilt gebruiken. Hierover kun je meer lezen in mijn vorige barbecue blogs. Maar heb je je BBQ al gevonden? Is deze nog schoon? Vaak maken huisdieren en ongedierte hier graag hun winteronderkomen van. Even goed in de was zetten kan dus nooit kwaad. Of laat je de BBQ gewoon zoals elk jaar bezorgen door de BBQ specialist? Ja, dan heb je het als een van de weinige beter voor elkaar.
  • 2. HEB JE NOG GENOEG BRANDSTOF? Als het goed is weet je wat voor BBQ je hebt. Kijk dan voordat het feestje gaat beginnen of je nog voldoende brandstof klaar hebt staan. Zo hoef je niet ’s avonds laat nog op pad naar een benzinestation. Heb je een BBQ die werkt op kolen? Zorg dan voor wat aanmaakblokjes en een zak briketten. Mooie en egaal brandbare briketten kun je ook goed bij de BBQ specialist kopen.
  • 3. ZORG VOOR HET JUISTE BBQ GEREEDSCHAP Check even waar je BBQ gereedschap is gebleven en of het allemaal nog in orde is. Doe jezelf desnoods een mooi setje cadeau. Een BBQ chef zonder gereedschap is als een boer zonder tractor. Ga je met grote stukken vlees aan de slag? Zorg dan dat je een kernthermometer hebt met batterijen die het nog doen. Zo weet je dat je BBQ goed op temperatuur is. Een van de handigere barbecue benodigdheden dus. Beginnende BBQ tips - BBQ Kampioen
  • 4. VOOR ELKE GELEGENHEID Een speciale gelegenheid heb je natuurlijk helemaal niet nodig. De BBQ kan en mag altijd aan! Met of zonder vrienden. Heb je een gelegenheid? Nodig je vrienden op tijd uit, want jij bent echt niet de enige die een feestje geeft. En ja, je kan maar op één uitnodiging in gaan. Dus je moet wel wat speciaals bieden wil men kiezen voor jouw feestje.
  • 5. VLEES, VIS EN SALADES VOOR DE BBQ Dit is natuurlijk niet te missen, anders wordt het natuurlijk een BBQ van niks. Regel op tijd je BBQ pakketten en marinades. Begin al een week van tevoren met het samenstellen van je menu. Als je dat zelf wilt regelen natuurlijk. En ga je voor gemak? Dan kun je dit ook eenvoudig aan de BBQ-kampioen uitbesteden. Dan weet je zeker dat je feest compleet is! Maar doe je het allemaal zelf? Begin dan op tijd met inslaan, snijden, marineren en rijgen. Steek op tijd de BBQ aan zodat het vlees alvast Low & Slow kan worden bereid. Komen wij het wel opeten.
  • 6. ZOEK DE JUISTE PLEK Kies met zorg je plaats voor de BBQ. Zet hem niet in de wind en zorg voor een overkapping bij regen. Maar ook weer niet te ver bij alle gasten vandaan, het is natuurlijk wel een feestje. Ga je in een park zitten? Zorg dan dat je op tijd je plekkie claimt.
  • 7. BBQ IN DE REGEN Heb je ook niet nodig. We gaan zelfs met regen gewoon lekker buiten barbecueën. Tref wel even de nodige voorzorgsmaatregelen, maar door laten gaan kan altijd. Alleen met mooi weer is het net even wat prettiger… Dat wel!
  • 8. DE BBQ SCHOONMAKEN Daar moet je wel je voorbereidingen in treffen. Een complete set benodigdheden voor de BBQ betekent ook dat je de juiste spullen in huis hebt om alles weer gemakkelijk en zonder al te veel moeite schoon te maken. Want ja dat hoort er toch echt bij, jij bent tenslotte de gastheer geweest. Je gasten zijn weer weg, maar de schoonmaak is toch echt voor jou. En dan kun je er maar beter voor zorgen dat je dat ook goed aanpakt. 

Bestel hier je barbecue pakketten

Bestel hier je mooiste vlees