De lekkerste Ribeye
De lekkerste Ribeye uit de pan
De ribeye snij ik uit de rug van het rund, ik gebruik bij voorkeur de ribeye van het Simmentaler rund, dit rund heeft lekker mogen grazen in de zuidelijke uitlopers van de Alpen en dat proef je terug. Ik laat ons Simmentaler rundvlees altijd eerst nog 3 weken rijpen voordat het in de webshop verschijnt. Omdat dit rundvlees veel minder kilometers heeft hoeven maken als, bijvoorbeeld een ribeye van een Angus rund, is het ook een stuk voordeliger. Zoals al gezegd een stuk van de rug waar een lekkere rand vet door heen loopt, vaak is hij ook nog gemarmerd wat de smaak zeker alleen maar ten goede komt. Het vet eet je niet op maar vet geeft vooral smaak aan je eindproduct.
Hoe bak je nu de lekkerste ribeye?
- Laat eerst je vlees op kamertemperatuur komen dat helpt je enorm met het bereiden.
- Haal je ribeye nu uit zijn verpakking en dep hem droog.
- Zet je pan op het vuur en breng de olie of boter op temperatuur.
- Bak je ribeye aan elke zijde zo'n 60-90 seconden.
- Heb je een wat dikkere ribeye dan mag je elke kant nog een keer verder garen.
- Haal hem daarna uit de pan en laat het geheel zo'n 10 minuten rusten.
- En nu mag je er wat krudien of zout op gaan doen, of een hele lekkere rub, Beef Explosion van Meattherubs.
En nu wordt het tijd om te gaan genieten. Een lekker stuk vlees waar je niet heel veel bereidingstijd aan kwijt bent.
Hoe zie ik of het gaar is?
Ik krijg nog wel eens de vraag; hoe zie ik nu dat mijn vlees goed is? Het antwoordt is niet moeilijk, Druk voor medium je ringvinger tegen het topje van je duim. Je voelt dat het vlees onder je duim al een stuk steviger aanvoelt. Om te checken of het vlees well-done is druk je het topje van je pink tegen het topje van je duim. Het vlees is op deze manier het stevigst en veert het minst terug