bbq voor beginners

bbq voor beginners

BBQ VOOR BEGINNERS, DIT MOET JE HEBBEN!

Iedereen heeft weleens gebarbecued, al is het maar op een simpel barbecuetje op gas. Maar sommige mensen hebben er een ware hobby van gemaakt. Wil jij ook weleens meer dan enkel een voorgebakken hamburger verwarmen? Zorg dan dat je goed bent voorbereid. Hieronder geven we je een aantal tools die bij geen enkele BBQ mag ontbreken. En wil je het nóg beter aanpakken? Dan vind je hieronder ook een BBQ accessoire die handig is om te hebben.

BBQ TOOLS VOOR BEGINNERS

Voordat je allerlei BBQ accessoires gaat aanschaffen is het belangrijk om te weten wat voor soort BBQ je wilt gebruiken. Het ene gereedschap heb je wel nodig bij een keramische BBQ terwijl een gas BBQ weer om andere tools vraagt. Maar wat je zeker bij elke BBQ moet hebben zijn de volgende drie BBQ accessoires.
  1. Tang; ook wel vleestang genoemd. Ik zie nog veel mensen hun vlees met een vork omdraaien. Je weet wel, zo’n grote vork met apart handvat. Als je die hebt, heb ik maar één advies: direct weggooien. Dat is namelijk de dood voor je vlees. Draai je met zo een vork een lekker mals stukje biefstuk om, dan lopen alle vleessappen eruit. En ook al heb je een lekkere steak gehaald bij de slager, het wordt hoe dan ook droog. Nooit doen dus. Gebruik die vork dan maar om je kolen of je hout mee goed te leggen, maar prik er nooit mee in vlees. Voor het omdraaien koop je een goede tang.
  2. Schraper of plamuurmes. Hiermee kun je het BBQ rooster een keertje tussendoor schoonmaken. Zo voorkom je namelijk dat er resten van verbrande marinade of vleessappen, die al helemaal zwart geworden zijn, aan je verse vlees of vis blijven plakken. In combinatie met wat olijfolie en wat keukenpapier kan je zo je BBQ tussendoor schoonmaken.
  3. Leren handschoen. Voor als je iets wat gloeiend heet is van de BBQ moet halen of er juist meer kolen of hout op wilt leggen. Met leren handschoenen kun je dit veilig doen.

EXTRA BBQ ACCESSOIRE MEER ERVAREN BBQ’ERS

Ben je al wat ervaren en wil je met grote stukken vlees of vis aan de slag op je BBQ? Dan is een kernthermometer een BBQ accessoire die handig is om te hebben. En heb je voedsel veiligheid hoog in het vaandel staan? Dan is het een absolute must. Hiermee meet je namelijk eenvoudig de temperatuur middenin het vlees. Zo loop je nooit het risico dat je het vlees van de BBQ haalt terwijl het nog niet gaar is. Een kernthermometer is niet eens zo heel duur. Onder de €25,- koop je al een prima thermometer. Maar wil je een draadloze of een thermometer die je kunt volgen op je mobiele telefoon? Ja die zijn er ook al. Trek dan je portemonnee maar open. Met een kernthermometer komt je Picanha met de perfecte temperatuur van de BBQ. Niets BBQ voor beginners, maar een echte topper. Bekijk eens ons vleesassortiment voor een mooi vleespakket