Hollandse Waterbuffel

Voor als je echt iets speciaals wil bereiden

Een, nu nog, vrij onbekend stukje vlees wat zeker waardering behoeft. De waterbuffel behoort tot een van de meer dan duizend  runderrassen die we kennen en behoort tot het zogenaamde dubbeldoel ras. Zowel voor de melk als voor het vlees. Mede omdat de waterbuffel ook voor zijn melk wordt gebruikt moeten ze werken de hele dag en dat ga je terug proeven in je eindresultaat. De waterbuffel wordt vooral in Zuid Amerika, Zou Oost Azië, Noord- Amerika maar ook in Europa. In Italië wordt de waterbuffel vooral gehouden voor zijn melk, daar maakt de welbekende mozzarella van die ook wij veel gebruiken onze westerse keuken.

Het vlees van de waterbuffel is ook een heel gezond stukje vlees, het vlees is namelijk caloriearm en ook cholesterolarm. Wat is de smaak dan? Over smaak valt natuurlijk te twisten maar het is wat sterker dan gewoon rundvlees, maar zeker niet zo sterk als wild. Een beetje zoals een wild zwijn lijkt op varkensvlees, lijkt een waterbuffel op rundvlees.

Onze waterbuffel komt bij ons uit de streek, waar hij in grote kuddes van zo’n 35 koeien mag struinen en grazen in de weides.