Waterbuffel ... bijzonder en zo lekker!

Waterbuffel ... bijzonder en zo lekker!

Een, nu nog, vrij onbekend stukje vlees wat zeker waardering behoeft. De waterbuffel behoort tot een van de meer dan duizend  runderrassen die we kennen en behoort tot het zogenaamde dubbeldoel ras. Zowel voor de melk als voor het vlees. Mede omdat de waterbuffel ook voor zijn melk wordt gebruikt moeten ze werken de hele dag en dat ga je terug proeven in je eindresultaat. De waterbuffel vind je vooral in Zuid Amerika, Zuid Oost Azië, Noord- Amerika maar ook in Europa. In Italië wordt de waterbuffel vooral gehouden voor zijn melk, daar maakt men er de welbekende mozzarella van die ook wij veel gebruiken onze westerse keuken.

Calorie- en cholesterolarm

Het vlees van de waterbuffel is ook een heel gezond stukje vlees, het vlees is namelijk caloriearm en ook cholesterolarm. Wat is de smaak dan? Over smaak valt natuurlijk te twisten maar het is wat sterker dan gewoon rundvlees, maar zeker niet zo sterk als wild. Een beetje zoals een wild zwijn lijkt op varkensvlees, lijkt een waterbuffel op rundvlees.

Onze waterbuffel komt bij ons uit de streek, waar hij in grote kuddes van zo’n 35 koeien mag struinen en grazen in de weides. 

Bekijk hier de video waarin slager René je enorm veel kan vertellen over dit prachtige vlees. Heb je hierna nog vragen? Schroom dan niet en neem contact met ons op! Probeer je graag eens iets anders op de barbecue? Bekijk dan hier ons assortiment!