Vive le porc!

Vive le porc!

Tomapork en ratatouille met Vive la France

Ingrediënten: 

Bereidingswijze:

Stook de BBQ op naar 180-200 graden met een directe en indirecte zone.

Snijd de courgette, aubergine en tomaten in dunne plakjes van gelijke dikte.

Vet een skillet in met wat olijfolie. Doe de tomatenblokjes in de pan en breng op smaak met knoflook, peper, zout en eventueel wat Beef Explosion voor extra pit.

Bestrijk de tomapork met de Vive la France marinade en laat zo'n 20 minuten marineren.

Leg de groenten om en om in een cirkel in de skillet. Lak de bovenkant van de groenten in met Vive la France marinade. Zet de ratatouille 45 minuten indirect op de BBQ.

Leg de tomapork eerst op het indirecte deel van de BBQ tot het 55 graden is in de kern. Grill dan nog kort boven het directe deel tot 65 graden kerntemperatuur. Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.

Eet smakelijk! 

Over BBQblogger: @grill_girl _esther

Mijn naam is Esther en sinds juli 2020 maak ik deel uit van de Nederlandse BBQ community op Instagram. BBQen is met de paplepel ingegoten en wekelijks sta ik achter de Bastard te grillen. Op mijn website www.bbq-bakery.nl schrijf ik recepten over pizza en BBQ.