tortillas op de bbq

tortillas op de bbq

HEERLIJKE TORTILLA RECEPTEN ALS BIJGERECHT OP DE BBQ

Naast al die heerlijke recepten voor vlees, vis en groenten op de barbecue, zijn er ook volop lekkere bijgerechten om het feest nog groter te maken. Onderstaand een aantal smakelijke receptideeën voor tortilla’s!

RECEPT VOOR TORTILLA’S BIJ DE BARBECUE

Een tortilla leent zich bij uitstek voor bereiding op de BBQ. We kennen er dan ook diverse mogelijkheden voor. Zo kun je deze traditioneel vullen en oprollen en voorzien van een heerlijke koude of warme vulling. Gaar bijvoorbeeld kipstukjes op de BBQ en doe er gelijk een lekkere groente en saus bij. Simpel, maar tegelijkertijd een lekkere snack. Ook kun je op voorhand tortilla’s met verschillende soorten vullingen maken en deze als koud bijgerecht serveren. Een lekkere (spicy) hap voor bij het barbecueën.

MAAK EENS EEN TORTILLA HAMBURGER

Je kunt ook heel goed variëren door een tortilla op de barbecue door te warmen. Gaar eerst bijvoorbeeld een hamburger op je barbecue en leg daarna de tortilla kort (max. 30 seconden) op de barbecue. Haal hem er vervolgens af en vul je tortilla met sla, de hamburger, wat saus en eventueel een plakje cheddar kaas. Zo heb je in een handomdraai een tortilla hamburger! Dat je dit natuurlijk met veel meer vlees, groente en saus soorten kunt doen lijkt me duidelijk.

GA JE VOOR DE PIZZA TORTILLA OF TORTILLA TOSTI?

Tortillas op de barbecue. Een andere lekkere variant is om je tortilla te gebruiken als een soort pizzabodem. Hier kun je namelijk eindeloos mee variëren. Neem de uitvoering waarbij we rauw gehakt gebruiken. Kruidt je gehakt zoals jij het lekker vindt, meng er nog een eitje doorheen en smeer het uit op de tortilla. Doe hier wat groente op (bijvoorbeeld paprika, champignon, ui en) eventueel een lekkere pittige saus. Strooi er vervolgens nog wat kaas overheen en dek hem af met een tortilla. Heerlijk! Let er wel op dat je barbecue niet te heet is dan verband het hele zaakje. Gebruik bij voorkeur rundergehakt. Dit is minder vet en veroorzaakt (bijna) geen rookontwikkeling op je barbecue. Natuurlijk kun je deze BBQ pizza tortilla’s ook maken met kip, maar dan wel eerst je kip garen, portioneren en dan pas tussen de tortilla’s doen. En wat denk je ervan om een tortilla te gebruiken en er een soort van tosti van te maken? Smeer hiervoor een sausje op je tortilla en voeg hier wat ham, ananas en strooikaas aan toe. Simpel, maar superlekker! Tot slot nog een laatste tip: gebruik voor de bereiding op je BBQ wel een barbecue met een deksel zodat je de temperatuur beter kunt regelen. 

Rundergehakt bestellen