Reverse Seared Skirt Steak

Reverse Seared Skirt Steak

Ingrediënten: 

Bereidingswijze: 

  1. Normaal gril ik een steak graag Hot & Fast naar een kerntemperatuur van 54/55C°. Bij deze Skirtsteak koos ik voor de reverse sear methode. De temperatuur van de BBQ bracht ik naar 112C° (Dat gaf de Meater+ in ieder geval aan). De Skirtsteak voorzien van een laag versgemalen zout en een dun laag je Beef Explosion Rub.
  2. Indirect op de BBQ tot een kerntemperatuur van 47C° rustig laten garen. Tijdens dit proces kun je gerust een stuk rookhout toevoegen aan de kolen.
  3. Als de gewenste kerntemperatuur bereikt is haal ik het vlees van de gril en schuif alle schuiven van de BBQ wagenwijd open. Als de BBQ dan mooi heet geworden is gril ik de Skirtsteak af tot een kerntemperatuur van 54C°.
  4. Laat het vlees een 5 minuten rusten voordat je het gaat aansnijden. Deze keer presenteerde ik het vlees op een plankje met wat versgemalen zeezout, verse peterselie en wat truffelmayonaise. Een lekkere combinatie!

Smakelijk eten!

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door insta-BBQer BBQmeals!