kip-bbq-recepten

kip-bbq-recepten

KIP OP DE BBQ 3 RECEPTEN

Kip is een echte klassieker op de BBQ. En terecht, want je kunt er de lekkerste variaties mee maken. Wil jij weleens wat anders dan de standaard kip op een spies? Laat je dan verrassen door de drie onderstaande BBQ recepten.

Kip provencaals op de bbq, KIP PROVENÇAALS – EEN VAN DE SMEUÏGE BBQ-RECEPTEN!

Ingrediënten: Rub Smokey Fire van Meat the Rubs, Olijfolie, Piri Piri saus van Meat the Rubs

ZO MAAK JE DIT BBQ GERECHT

Pak je kippenbouten erbij, snijd ze een klein stukje in en smeer vervolgens de marinade eroverheen. Nu heb je genoeg tijd voor twee biertjes. De marinade moet nu namelijk 6 uur intrekken in de koelkast. Na deze 6 uur kun je eindelijk je gang gaan op de BBQ met dit heerlijke BBQ recept. Gaar deze met voorkeur niet boven direct vuur, anders worden ze wel erg krokant! Houd bij het garen van de bouten een kerntemperatuur van ongeveer 80 graden aan. Houd je publiek van een lekker korstje? Leg ze dan nog even direct boven het vuur.

KIPSATÉ MET SAMBAL – EEN VAN DE MEEST RELAXTE BBQ RECEPTEN

Ingrediënten: 500 gram kippendijen Olijfolie 2 el ketjap 1 teen knoflook Zout 1 sjalotje 1 tl sambal 1 citroen

ZO MAAK JE DIT BARBECUE RECEPT

We maken eerst de marinade voor de kipdijtjes, daarna doen we de bereiding. Pers de citroen uit boven de kom. Snipper daarna het sjalotje en het teentje knoflook zo fijn mogelijk. Doe dit samen met de citroen, de ketjap en de sambal in een kom. Gelukt? Roer dit dan stevig door! Nu gaan we met de kippendijtjes aan de slag. Haal het losse vet eraf en snij dit in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Doe deze vervolgens in de kom met de marinade. Roer het geheel even om en plaats de afgedekte kom in de koelkast. Tijd voor een biertje, want deze moet 3 uur intrekken. Een van de relaxtere barbecue recepten zoals je al merkt. Laat ondertussen de satépennen alvast in water weken. Na 3 uur kun je de stokjes afdrogen en de kip eraan rijgen. Strijk de overgebleven marinade nog over de sateetjes heen en klaar is kees. 10 minuten garen op de gloeiendhete BBQ en je sateetjes zijn klaar!

BEER CAN CHICKEN – BBQ-RECEPTEN MET EEN SAPPIG RANDJE

Bierkip, beter bekend als beer can chicken. De naam klinkt misschien gek, maar dit recept wint gauw aan populariteit. Het ziet er een beetje grappig uit, maar de kip wordt er zo heerlijk mals van. Zo heb je hem nog nooit gegeten! Wil je weten hoe je bierkip het best op de BBQ maakt? Lees dan snel verder. Ingrediënten: Een BBQ met deksel, Kernthermometer, Smakelijke kruiden, Blikje bier. En natuurlijk een hele verse kip

DE BESTE BIERKIP OP DE BBQ? ZO MAAK JE HEM

Voordat je aan de slag gaat is het goed om even te checken of de kip al ontdaan is van de ingewanden. Vervolgens kruiden om op smaak te brengen en gaan. Kies voor een rub van Meat the Rubs, bijvoorbeeld; Simply Clever maar wil je een pittige kip maken kies dan voor Smoking Hot. Vergeet vooral de binnenkant niet. Zorg ondertussen dat de BBQ op 160 – 180 graden. En dan nu de kip zelf! Je hebt een half blikje bier nodig (mooie reden om de helft op te drinken) Plaats vervolgens de kip over het blikje zodat de kip als het ware op twee poten steunt. Zet de boel vervolgens in een lekbak of aluminium bakje voor de wegvloeiende sappen. Deksel erover en wachten maar. Wil je het vooral makkelijk houden bestel een compleet Bier can chicken pakket dan krijg je genoeg kruiden voor je kip en ook nog een lekkere saus erbij.

DE JUISTE TEMPERATUUR VAN DE BBQ Het is essentieel dat de BBQ op de juiste temperatuur blijft. De warmte doet de rest! Bij een BBQ op gas blijft de temperatuur gelijk. Gebruik je hout of kolen? Controleer dan regelmatig de temperatuur. Na ongeveer 90 minuten is de kip klaar. Of nog beter: gebruik de kernthermometer en gaar de kip af op 76 graden Celsius.

DE BEER CAN CHICKEN IS BIJNA KLAAR.. Is de 1,5 uur om? Haal dan de kip van de BBQ. Wikkel hem in aluminiumfolie en laat deze ongeveer 10 minuten rusten. Hierdoor verdelen de sappen zich mooi over de kip. Wil je de bierkip voorzien van nog meer smaak? Gebruik dan wat rookhout op de BBQ.

LAATSTE STAP: JE VRIENDEN UITNODIGEN VOOR DE BBQ!

Hoeveel porties je uit een hele kip haalt is natuurlijk afhankelijk van het aantal eters en of het grote eters zijn. Ga er voor het gemak vanuit dat je makkelijk eten hebt voor 4-5 man met een kip van 1200 gram. Nu nog een lekkere salade en goed koud biertje. En voilà! Je komt de avond door als een baas. Eet smakelijk!

INSPIRATIE VOOR DE LEKKERSTE BBQ RECEPTEN EN BARBECUE GERECHTEN

Wil je graag meer tips voor de beste BBQ-recepten? Volg dan de BBQ recepten op de blog. Deze staat boordevol smakelijke inspiratie!