3-2-1 Ribs on fire!

3-2-1 Ribs on fire!

Hoe je de perfecte spareribs bereid op de bbq? Nou dat kan ik je wel vertellen hoor, want wat heb ik genoten vanavond!

Voorbereiding bbq spareribs

Voorbereiding is alles, dat geld ook zeker voor spareribs. Zorg ervoor dat je eerst de holle kant ontvliesd. Dit doe je door je mes (niet te scherp) onder de vlies te steken, vervolgens kun je deze er zo af trekken. Wij hebben de spareribs gemarineerd met onze rub: ribs on fire! Deze is speciaal voor spareribs. Het is belangrijk deze zo lang mogelijk in te laten trekken, dat zorgt voor een optimale smaakbeleving. Ga uit van minimaal 24 uur, maar hoe langer hoe beter. Zelf heb ik ze 3 dagen van tevoren gemarineerd. Zorg dat je de bbq spareribs afgedekt in de koelkast zet.

BBQ voorbereiden voor de spareribs

Stel je barbecue in op ca. 110° Celsius. Voeg wat rookhout toe, zelf heb ik kersenhout gebruikt. Daarnaast maak je gebruik van de platesetter of heat deflector. Op de heat deflector heb ik een drippan geplaatst met kokend water. Dit zorgt niet alleen voor vocht in je barbecue waardoor je vlees sappig en mals blijft, maar ook is het gemakkelijker om een constante temperatuur vast te houden.

3 uur low & slow

Wanneer de bbq gereed is plaats je de spareribs (welke op kamertemperatuur zijn) met de bevleesde (bolle) kant naar boven op de barbecue. Nu hoef je de komende 3 uur niets te doen, alleen de temperatuur goed in de gaten te houden.

2 ribs inpakken in folie

Haal de spareribs voorzichtig van de bbq zodat ze niet breken. Leg ze met de bolle kant naar beneden op aluminiumfolie. Vouw van de folie een "bakje" zodat het vocht niet weg kan lopen. Giet er 50 ml (per rib) appelsap bij en vouw de folie dicht. Maak van iedere rib afzonderlijk een pakketje. Check of de temperatuur nog juist is en plaats de spareribs terug op de barbcue gedurende 2 uur.

1 spareribs aflakken!

Haal de ribs voorzichtig uit het alumiumfolie, pas op want het is heet! Denk eraan dat er vocht in het folie zit. Plaats de spareribs terug op de bbq met de bolle kant naar boven. Lak ze 2-3 keer af met je favoriete bbqsaus. Verdeel dit evenredig over het laatste uur.

Smullen van de bbq spareribs

Na 10 minuten rust zijn ze ready! Serveer deze smakelijke spareribs met verse friet en een lekker koolsalade, eet smakelijk!

Spareribs bestellen

Er zijn verschillende soorten spareribs te verkrijgen, wij hebben 2 soorten in ons assortiment. Spareribs zonder ketting, dunne spareribs en spareribs met ketting, dikke spareribs. Bestel meteen onze ribs on fire rub mee en je weet zeker dat je onwijs lekkere spareribs gaat eten!