Rund Zuid-Amerika
Rund Zuid-Amerika
Entrecote steak Angus Zuid-Amerika
Normale prijs €5,90Entrecote steak uit Zuid-Amerika, Uruguay, gekend door zijn perfecte marmering. De angus runderen worden minimaal 100 dagen graan gevoerd. Onze slagers snijden de entrecote van het achterste gedeelte van de rug in diverse gewichten, zowel als stuk maar ook als steak. Uiteraard bereiden we deze met de lekkere vetrand aan het vlees. Die eet je niet op maar geeft wel veel meer smaak aan je eindproduct.
Bavette Zuid-Amerika
Normale prijs €57,53De bavette is het meest gewaardeerde stukje vlees op de barbecue en in heel veel toprestaurants. De bavette wordt gesneden uit de flank van het rund, en heeft een halve maan vorm. Dit vlees noemen we in Nederland ook maanvlees, de Engelse noemen het flap meat en in Frankrijk noemt men het bavaette. Dit rund komt uit Zuid-Amerika waar het op de uitgestrekte pampa'snaar hartenlust heeft kunnen grazen. Uiteindelijk worden deze runderen nog 120 dagen met graan voerder afgemest.
Picanha Zuid-Amerika
Normale prijs €68,00De picanha de onze braadmeester het liefst bereid op de barbecue is een picanha uit Zuid-Amerika. Deze kenmerkt zit door de mooie vetbedekking en het malse vlees. De picanha, ook wel het staartstuk genoemd, vind je net onder de staart van het rund. Doordat het rund zijn staart veelvuldig gebruikt is dit vlees ook veel in beweging, dat geeft smaak aan je vlees. De runderen grazen op de uitgestrekte pampa's van Uruguay. Wij verkopen het merk Nivolle Real, de laatste 120 dagen voeren zijn hun runderen bij met graan. Het vlees wordt minimaal 28 dagen gerijpt. De picanha is een gemakkelijk stuk om te bereiden, ben je nog niet zo'n ervaren barbecuer, dan is dit een prima stuk om mee te beginnen.
Heerlijke malse picanha uit Uruguay.
Clare Valley runderhamburger
Normale prijs €2,99Onze clare valley runderhamburgers komen van het familiebedrijf Thomas Foods uit Zuid-Australië. De familie Thomas kijkt naar de stamboom van de runderen waarin het beroemde Black Angus het meeste voorkomt. Deze wordt aangevuld met rassen zoals Hereford. Wanneer de runderen worden geboren lopen deze eerst op de uitgestrekte graslanden. Hierna krijgen de runderen minimaal 100 dagen graan gevoerd. Het rund afkomstig van deze familie wordt ook wel het Clare Valley Signature beef genoemd.
De afkomst en het puur natuur voer (geheel vrij van eventuele toevoegingen) zorgen voor een prachtig gemarmerd stuk vlees waar heerlijke burgers van gemaakt worden. Een echte toevoeging voor de bbqliefhebber!
Deze bevroren burgers kun je per stuk en per 10 bestellen. De burger is allergenenvrij.