zelf 3 populaire bbq sauzen maken

zelf 3 populaire bbq sauzen maken

DE 3 POPULAIRSTE SAUZEN VOOR DE BBQ EN HOE JIJ ZE MAAKT

Een goede zelfgemaakte saus is niet te vergelijken met saus uit een potje, want je proeft nu letterlijk de smaakexplosie van je eigen toegevoegde ingrediënten. Zelf bbq saus maken? Laat je dan inspireren door de recepten van onze BBQ specialisten! Zelf saus maken duurt misschien wat langer, maar betaalt zich absoluut terug in smaakbeleving. Het lekkerste resultaat krijg je als de saus 2 dagen in de koelkast kan staan, zodat de verschillende smaken goed op elkaar inwerken. Een tip is om deze sauzen ook eens als WOK saus te gebruiken!!!

RECEPT JACK DANIEL’S SPARERIB SAUS

Het eerste advies is om de rest van de fles Jack Daniel’s pas op te drinken als de saus klaar is! Misschien nog wel moeilijker dan het maken van de saus zelf…. Als je de saus gemaakt hebt smeer je de spare ribs 5 minuten voor je ze van de bbq afhaalt in met de saus. De saus zal zich door de hitte hechten aan het vlees, maar pas op dat het niet verbrandt. Zo maak je de Jack Daniel’s saus: 1 kopje Jack Daniel’s 1 kopje ketchup 1 eetlepel citroensap 1 half kopje bruine suiker 1 kwart kopje (wijn) azijn 4 teentjes geperste knoflook 1 theelepel mosterdzaad zout en peper naar smaak Meng alle ingrediënten goed in een pannetje en laat deze 20 minuten sudderen op een laag vuurtje. Roer af en toe door de saus zodat deze niet aanbrandt. Laat de saus hierna afkoelen en bewaar de saus in een vacuüm doos in de koelkast. Ook hier geldt dat je de saus best 2 dagen in de koelkast laat staan zodat de ingrediënten het beste mengen. Wel zo handig als je dan toch begint met zelf saus maken.

BBQ MOSTERD SAUS ZELF MAKEN

Zoals je misschien wel had verwacht, komt de mosterd saus oorspronkelijk uit Duitsland. Er zijn dan ook diverse mosterd sauzen op basis van bier. Het leuke is dat mosterd saus eigenlijk bij alles past, maar het allerbeste bij varkensvlees. Deze mosterd bbq saus heeft een scherpe smaak die gecompenseerd wordt met bruine suiker. Zo maak je de BBQ mosterd saus: 1 kopje gele mosterd 2 eetlepels bruine suiker 2 eetlepels blue band 1 eetlepel citroen sap 1 eetlepel worcestershire saus 1 theelepel cayennepeper 1 half kopje balsamico azijn Meng alle ingrediënten goed door elkaar en laat het geheel in een pannetje op een laag vuurtje sudderen. Roer de saus regelmatig zodat hij niet aanbrandt. Maak hem al een paar dagen voordat je de bbq organiseert. Hoe langer de saus klaar is, des te lekkerder zal hij worden. Ik kan je aanbevelen om deze saus 2 dagen van te voren klaar te maken. Net als de andere zelfgemaakte bbq sauzen dus. Deze saus kan je zowel koud als warm serveren. Als hij warm is zal de smaak nog wat zoeter en lekkerder zijn. Gewoon je kun op de bbq zetten en blijven roeren.

RECEPT BBQ SAUS VOOR KIP

We zijn al aanbeland bij de derde optie als je zelf bbq saus wilt maken, namelijk de perfecte saus voor bij kip. Vaak is het lastig om een goed passend sausje te vinden die lekker is bij kip. Maar deze bbq saus is er perfect voor omdat het niet overheerst maar juist de speciale smaak van kip goed tot zijn recht laat komen. Een aanrader dus! Zo maak je deze BBQ saus voor kip: 1 half kopje ketchup 1 kopje (appel) azijn 2 eetlepels bruine suiker 2 eetlepels worcestershire saus 1 eetlepel blue band 1 theelepel tabasco saus 2 theelepels zout 1 theelepel cayennepeper Net als bij de andere sauzen meng je ook hier alle ingrediënten goed door elkaar en laat het geheel in een pannetje op een laag vuurtje sudderen. Ook weinig verrassend: blijf goed roeren zodat hij niet aanbrandt en maak hem al een paar dagen van tevoren zodat de ingrediënten goed in de saus kunnen trekken. Handig aan deze saus is dat je hem koud kunt serveren, maar ook warm wat hem nog zoeter en lekkerder maakt. Gewoon je pannetje op de bbq zetten, blijven roeren en smullen maar! Tot zover onze tips voor de bereiding van drie heerlijke bbq sauzen. Vind je het allemaal wel te veel moeite, ik heb een mooi assortiment sauzen op de website staan, waar je ook mee kan lakken.

Bestel hier je sauzen