Waterbuffelstoofpotje
Eens iets heel anders proberen? Probeer dit recept voor een overheerlijk waterbuffelstoofpotje.
Ingrediënten:
- 1000 gram waterbuffelstoofvlees (chuch roast/riblap)
- 60 gram boter
- 200 gram zilveruitjes
- 300 gram shiitake of champignons
- 30 gram bloem
- 4 jeneverbessen
- 1 kruidnagel
- 1 laurierblad
- 40 gram ontbijtkoek
- 1 liter runderfond
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Snijd het vlees in blokjes van ca. 1,5 cm.
- Snijd de shiitake of champignons in vieren.
- Verwarm de oven voor op 140 graden Celsius.
- Smelt de boter in een (gietijzeren) braadpan en bak het vlees en de shittake goudbruin.
- Voeg de zilveruitjes toe en laat even meebakken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de bloem, specerijen en de kruidkoek toe en bak alles ca. 15 seconden mee.
- Giet de fond erover en breng het geheel aan de kook.
- Dek de pan af met de deksel en plaats hem gedurende 2,5 uur in de oven.
- Roer het stoofportje goed door wanneer het klaar is en haal het laurierblad eruit.
Serveer met rijst of aardappels, eet smakelijk!
Dit gerecht bereiden op de bbq? Dat kan! Zorg voor stap 4 t/m 8 voor een temperatuur van ca. 160 graden Celsius, laat daarna de temperatuur dalen naar 140 graden Celsius en volg het recept.