Ribfingers Teriyaki

Ribfingers Teriyaki
Ingredienten:

 Bereidingswijze:

  1. Ribfingers staan echt in mijn top 3 BBQ-snack! Ze zijn ook niet moeilijk te maken, het kan eigenlijk nooit fout gaan. Het enige wat je nodig hebt is een beetje tijd. Steek de BBQ aan en stel deze in op een temperatuur van 120C° indirecte hitte.
  2. In een mengkom voeg je de Ribfingers en de Mosterd toe en schep deze om met je handen. Bestrooi dan de Ribfingers met de Back to Basic rub (andere rub die lekker is mag natuurlijk ook). Zorg dat het vlees rondom voorzien is van de rub.
  3. Voeg rookhout toe aan de op temperatuur gekomen bbq. Leg de Ribfingers op de bbq en sluit het deksel. Rook de Ribfingers nu 1,5 uur.
  4. Na 1,5 uur doe je de Teriyaki saus in een kommetje en bestrijk je alle vlees rondom met de saus. De Ribfingers mogen nu nog een half uur rustig garen. Haal ze van de BBQ en serveer ze direct.

Dit recept is mede mogelijk gemaakt door insta-BBQer BBQmeals!