Recept: Pasta bolognese met waterbuffelgehakt

Recept: Pasta bolognese met waterbuffelgehakt

Wil je eens iets anders maken op de bbq en ben je dol op pasta? Dan moet je dit recept zeker eens proberen!

Ingrediënten:

  • 14 tomaten
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 grote ui
  • 1 rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 250 ml Water
  • 70 gram tomatenpuree
  • 300 gram waterbuffelgehakt
  • 5 gram suiker
  • 300 gram pasta penne
  • Verse basilicum naar smaak
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

  1. Verwarm je bbq voor op een temperatuur van 100-120 graden Celsius.
  2. Snijd de tomaten en haal de pitjes eruit.
  3. Pak de knoflook tenen in aluminiumfolie in.
  4. Plaats de tomaten, knoflook en uien op de bbq.
  5. Houdt ze goed in de gaten en snijd ondertussen de overige groentes.
  6. De winterpeen en bleekselderij in kleine stukken en de prei in ringen.
  7. Zodra het vel van de tomaten een beetje "verschrompeld" is haal je ze van de bbq en kun je ze gemakkelijk ontvellen.
  8. Snijd de uien en pers de knoflook.
  9. Zorg ervoor dat je dutch oven op temperatuur is en fruit de uien en de knoflook in een beetje olijfolie.
  10. Voeg hierna de winterpeen, bleekselderij, prei en tomatenpuree toe.
  11. Bak dit kort mee en blijf goed roeren.
  12. Laat het bouillonblokje oplossen in 250 ml heet water en voeg deze samen met de suiker toe.
  13. Doe de deksel op de dutch oven en laat langzaam pruttelen gedurende 2 uur. Zorg ervoor dat je regelmatig roert!
  14. Voeg naar smaak basilicum toe.
  15. Je kunt het waterbuffelgehakt mee koken of rullen. Zelf geef ik aan rullen de voorkeur, ik heb deze dus later aan de saus toegevoegd.
  16. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  17. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking en serveer deze met de bolognese saus en geraspte kaas.
  18. Eet smakelijk!

pasta dutch oven bbq waterbuffel