Recept: Pasta bolognese met waterbuffelgehakt
Wil je eens iets anders maken op de bbq en ben je dol op pasta? Dan moet je dit recept zeker eens proberen!
Ingrediënten:
- 14 tomaten
- 1 winterpeen
- 2 stengels bleekselderij
- 1 prei
- 1 grote ui
- 1 rode ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 groentebouillonblokje
- 250 ml Water
- 70 gram tomatenpuree
- 300 gram waterbuffelgehakt
- 5 gram suiker
- 300 gram pasta penne
- Verse basilicum naar smaak
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereidingswijze:
- Verwarm je bbq voor op een temperatuur van 100-120 graden Celsius.
- Snijd de tomaten en haal de pitjes eruit.
- Pak de knoflook tenen in aluminiumfolie in.
- Plaats de tomaten, knoflook en uien op de bbq.
- Houdt ze goed in de gaten en snijd ondertussen de overige groentes.
- De winterpeen en bleekselderij in kleine stukken en de prei in ringen.
- Zodra het vel van de tomaten een beetje "verschrompeld" is haal je ze van de bbq en kun je ze gemakkelijk ontvellen.
- Snijd de uien en pers de knoflook.
- Zorg ervoor dat je dutch oven op temperatuur is en fruit de uien en de knoflook in een beetje olijfolie.
- Voeg hierna de winterpeen, bleekselderij, prei en tomatenpuree toe.
- Bak dit kort mee en blijf goed roeren.
- Laat het bouillonblokje oplossen in 250 ml heet water en voeg deze samen met de suiker toe.
- Doe de deksel op de dutch oven en laat langzaam pruttelen gedurende 2 uur. Zorg ervoor dat je regelmatig roert!
- Voeg naar smaak basilicum toe.
- Je kunt het waterbuffelgehakt mee koken of rullen. Zelf geef ik aan rullen de voorkeur, ik heb deze dus later aan de saus toegevoegd.
- Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking en serveer deze met de bolognese saus en geraspte kaas.
- Eet smakelijk!