Pulled pork op de bbq, een echte aanrader!

Pulled pork op de bbq, een echte aanrader!

Pulled pork, als je het vertaald klinkt het niet echt heel erg smakelijk maar een beetje liefhebber weet wel beter. Iedereen kent het of heeft het al eens op. Je kunt het op vele manieren bereiden maar de echte pulled pork maak je op de barbecue, althans, als je het mij vraagt. Via onze webshop koop je een varkensporocereur. Deze weegt ongeveer 2100 gram en kost € 20,-. Deze wordt ook wel de varkensnek zonder been genoemd. Iets vetter maar daardoor zeker veel smaakvoller. Koop een kant en klare rub, voor varkensvlees of all purpuse rub. Marineer het vlees in de rub en laat het minimaal 24 uur intrekken. Anders zul je de smaak van de rub niet terugvinden aan je vlees.

Zorg ervoor dat je in ieder geval een barbecue met deksel/kap hebt. De procureur moet namelijk langzaam worden gegaard en dat is zonder deksel een moeilijk verhaal.

 Bereiding op de BBQ

Zorg dat de barbecue een constante temperatuur heeft van 100-120 graden Celsius. De eerste 3 uur gebruik je hiervoor rookhout. Na die tijd zal het vlees geen rooksmaak meer opnemen. Bak de procurerur kort rondom zodat alle kanten van het stuk kort gebakken zijn. Pak hem vervolgens in met aluminiumfolie en gaar de procureur tot een kerntempartuur van 70 graden Celsius. Pak het uit en smeer er een lekkere barbecuesaus overheen. Nu garen we hem verder naar een kerntemperatuur van 92 graden. Pak hierna het vlees weer in met aluminiumfolie en laat het minimaal een uur rusten. Daarna kun het vlees gemakkelijk uit elkaar trekken.

 

De laatste loodjes...

Is je vlees toch iets te ver gegaard? Of een beetje droog geworden? VOeg dan een klein beetje vocht toe. Het belangrijkste is om de tijd te nemen en een juiste temperatuur te waarborgen. Houd rekening met ongeveer acht uur. ZOrg echt voor een constante temperatuur en laat hem dus niet schommelen. 

Serveer de pulled pork op een broodje met een lekkere barbecuesaus, dat worden smullen!

Direct aan de slag met je pulled pork!