Pulled Buffalo Beef Tortilla

Pulled Buffalo Beef Tortilla

 

Ingrediënten:

 • Chuck eye steak (Waterbuffel) 600 gram.
 • Mosterd
 • Back to Basic rub Meat the Rubs
 • 200 ml zoetzure saus
 • 1 blik tomatenblokjes in saus
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 sjalotjes
 • 1 limoen

Bereidingswijze: 

 1. Dep de Chuck Eye droog, smeer deze in met Franse mosterd en strooi gelijkmatig de Back to Basic rub eroverheen. Laat dit een dik uur mooi intrekken.
 2. Aansluitend steek je de BBQ aan en zorg je voor een temperatuur van 110C°. Als de juiste temperatuur is bereikt leg je het vlees indirect op de BBQ en zorg je voor wat kersenrookhout, een milde rook die zorgt voor een mooie roze rookring. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 60C°.
 3. In de tussentijd ga je aan de saus beginnen. Snipper de sjalotjes en de knoflook, verhit deze in een pan met olijfolie tot ze glazig uitzien. Giet dan de tomatenblokjes, zoetzure saus en het sap van de limoen erbij en laat dit op een zacht vuur met af en toe roeren even kort koken.
 4. Heeft het vlees een kerntemperatuur van 60C° bereikt leg je het in een aluminium bak, giet de saus eroverheen en sluit het bakje af met aluminiumfolie. Zet de bak weer indirect terug op de BBQ tot een kerntemperatuur van ongeveer 90-95C°.
 5. Als groente op de Tortilla heb ik ijsbergsla, tomaat, rode ui en maïs gebruikt. Nu haal je het vlees uit de bak en leg je deze boven de hete kolen. Bewaar de saus voor op de Tortilla en om het vlees straks mee te mengen. Als het vlees aan beide kanten mooi bruin is haal je het er voorzichtig van af.
 6. Trek het vlees uit elkaar in een flinke schaal en meng wat saus door het vlees. De opgewarmde Tortilla’s beleggen met groente, de Pulled Beef erover en garneren met wat verse peterselie.

BBQblogger @bbqmeals!

BBQMEALS is eigenlijk een uit de hand gelopen Instagramprofiel, ontstaan doordat ik veel bezig ben met barbecueën en er steeds uitgebreidere recepten op ben gaan bereiden. Inmiddels heb ik een aantal verschillende ketels en Kamado’s aangeschaft en probeer ik mijn hobby zo vaak mogelijk uit te voeren. Daarnaast heb ik een passie voor smartphonefotografie en probeer ik de gerechten op een mooie smakelijke manier te presenteren.