pannenkoeken bakken op de bbq

pannenkoeken bakken op de bbq

PANNENKOEKEN BAKKEN OP DE BBQ

Op 19 maart 2021 is het Nationale Pannenkoekendag. Een mooi moment om de pannenkoek eens extra in de schijnwerpers te zetten. Want wist je dat je pannenkoeken ook prima kunt bakken op de BBQ en er volop lekkere variaties zijn? Niet alleen lekker, maar ook nog eens erg simpel!

SMULLEN VOOR JONG EN OUD MET PANNENKOEKEN OP DE BBQ

Ben je dol op barbecueën én pannenkoeken? Dan is pannenkoeken bakken op de BBQ echt iets voor jou! Je kunt hiervoor lekker lui doen en de pannenkoeken in een supermarkt gaan scoren of ze door je (schoon)moeder laten bakken. Maar een echte BBQ-er bakt ze natuurlijk zelf op de BBQ! Hoe we een pannenkoek moeten maken ga ik je hier niet vertellen, dit staat gewoon op het pak pannenkoekbakmeel dat je koopt. Wat we je wel vertellen is wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

WAT HEB JE NODIG VOOR PANNENKOEKEN BAKKEN OP DE BBQ?

Dit is gelukkig niet veel, want naast je barbecue heb je eigenlijk alleen een koekenpan en wat boter nodig. Vervolgens kun je aan de slag en de pannenkoeken op de BBQ bakken. Dit is het gemakkelijkst op een gasbarbecue omdat de temperatuur altijd hetzelfde is. Zet gewoon je barbecue op vol gas en bakken maar! Pannenkoeken op de barbecue. Gebruik je een houtkool en briketten BBQ? Dan kun je gaan bakken als de kolen grijs zijn en de barbecue op temperatuur is.

MAAK JE PANNENKOEKEN EXTRA LEKKER MET DEZE VARIATIETIPS

De pannenkoek is ook op de barbecue een lekker veelzijdig gerecht en geschikt als zowel voor-, hoofd- als nagerecht. Je kunt er dan ook alle kanten mee op, ook qua variatie. Want je kunt natuurlijk kiezen voor de standaard aankleding met poedersuiker of stroop, maar ik heb nog een paar leuke (en zeer smakelijke) variaties voor je:

  •  Als hoofdgerecht kun je de pannenkoek prima vullen met gerookte zalm. Smeer een laagje kruidenkaas of boursin op je pannenkoek en leg hier de gerookte zalm op. Deze kan je ook eerst in reepjes snijden en decoreren met wat sla en een honing mosterd dressing. Vervolgens oprollen en voila; een heerlijk gerecht!
  •  Ga je voor de pannenkoek als nagerecht? Combineer dan met verse aardbeien, slagroom en lekker roomijs. Succes gegarandeerd! 
  • Ook kun je in plaats van pannenkoeken er poffertjes van maken, of juist kleine pannenkoekjes als je geen poffertjespan hebt. Volop mogelijkheden dus om hier zelf je draai aan te geven. Tot zover onze tips voor het bakken van pannenkoeken op de BBQ.
Benieuwd naar meer smaakvolle recepten voor de pannenkoek? Bekijk dan hier meer lekkere recepten of laat je verrassen door onze heerlijke BBQ pakketten!