Meat the ribs on fire

Meat the ribs on fire

Ingrediënten: 

  • ribs on fire rub
  • Shortrib waterbuffel, spareribs,  Iberico ribfingers
  • Paprika   ui   spek   olijfolie   oregano   knoflook  (voor de spies)
  • Stokbrood   kruidenboter
  • Barbecuesaus   rookhout

Bereidingswijze

Bereid de shortrib en spareribs voor (bij trimmen/ontvliezen) en zet de shortrib, de spareribs en de ribfingers een dag van te voren in de “ribs on fire” rub.

Voeg de eerste 3 uur bij zowel de shortrib als bij de spareribs rookhout chunks toe, ik gebruik een combinatie van appel/kers , en spray ieder half uur wat appelsap/honing op de spareribs en shortrib.

De shortrib indirect low&slow garen bij 110 graden tot 93 graden kerntemperatuur, 15 minuten laten rusten na het grillen

De spareribs bereiden op de 3-2-1- manier, bij 110 graden roken - garen - aflakken.

Ik lak de spareribs af met een (zelfgemaakte) BBQ saus op basis van appelstroop.

De ribfingers indirect low&slow anderhalf uur garen bij 120 graden.

Smeer de groentenspies voor het grillen in met olijfolie, gemengd met oregano en knoflook.

De groentenspies gaar je 30 minuten bij 120 graden.

Serveer (zelfgemaakte) knoflooksaus bij de ribvingers.

Lekker met een vers stokbroodje met (zelfgemaakte) kruidenboter.

 

Over BBQblogger: Ferdi Kornelis  “The Dutch Grillfather”

Gepassioneerde en fanatieke BBQ liefhebber uit de Flevopolder, die altijd het beste uit een (h)eerlijk stuk vlees wil halen en die het hele jaar door de kamado’s aansteekt.

Ook ben ik actief op Facebook en Instagram om mijn gerechten en recepten te delen met jullie.

Instagram: @the_dutch_grillfather