lekkerste salades met komkommer

lekkerste salades met komkommer

DE LEKKERSTE SALADES MET KOMKOMMER

Juli is begonnen. Dit betekent dat de een lekker op vakantie gaat en de ander in de tuin van een gezellige barbecue geniet. Ook is het de tijd van het jaar waarin er weinig nieuws te melden is. Dit noemen we ook wel komkommertijd. En laat het vandaag net de dag van de komkommer zijn. Daarom zet ik vandaag de lekkerste salades met komkommer op een rijtje.

VIJF KEER KOMKOMMERSALADE

Komkommer is niet alleen lekker in een salade, maar ook perfect om zo weg te happen. Koop daarom altijd een extra komkommer om in plakjes op tafel te zetten. Je zult zien dat dit bakje het snelste leeg is. Verwerk daarnaast komkommer in een heerlijke salade. Voor wat inspiratie heb ik mijn 5 favorieten op een rijtje gezet.

Zomerse yoghurt-komkommersalade

Dit heb je nodig: 1 komkommer 1 rode paprika 2 takjes peterselie 1 takje groene selderij met blaadjes 4 takjes koriander 4 deciliter Griekse yoghurt 1 teentje knoflook, 1 mespunt chilipoeder 1 mespunt kardemompoeder 1 theelepel kerriepoeder peper en zout

Bereidingswijze: Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. Doe dit ook met de paprika en de selderijstengel. Hak de groene kruiden samen met de selderijblaadjes. Roer al deze ingrediënten door de yoghurt en pers er het knoflookteentje over uit. Breng op smaak met het chili, kerrie, kardemompoeder, peper en zout. Laat minstens een half uur de smaken intrekken in de koelkast voor je de salade serveert.

Thaise komkommersalade

Dit heb je nodig: 1/2 komkommer 2 tomaten 1 bosje lente-uitjes in grove ringen 1 eetlepel citroensap 1 eetlepel olijfolie 1/4 theelepel zout 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper 1 eetlepel fijngehakte korianderblaadjes 25 gram fijngehakte geroosterde zoute pinda’s

Bereidingswijze: Schil de komkommer en snijd de komkommer en tomaten in stukjes. Doe de komkommer, tomaat en ui in een schaaltje. Roer in een ander kommetje het citroensap, de olijfolie, peper, zout en de korianderblaadjes door elkaar en houd dit mengsel apart. Roer vlak voor het opdienen de pinda’s en het sausje door de salade.

Zoetzure komkommer

Dit heb je nodig: 1 kleine komkommer 4 eetlepels witte wijnazijn 1 eetlepel suiker ½ theelepel mosterd zout en peper 1 eetlepel fijngeknipte verse munt 1 eetlepel fijngeknipte verse dille 2 cherrytomaatjes

Bereidingswijze: Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder vervolgens de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Mix de azijn, suiker, mosterd, zout en peper door elkaar. Schep de komkommerblokjes en de helft van de kruiden erdoor en laat de komkommer in de koelkast minstens 1 uur marineren. Doe de komkommer in een schaal en strooi de rest van de kruiden erover. Snijd de tomaatjes in partjes en garneer over de salade.

Pittige Spaanse komkommersalade

Dit heb je nodig: 1 kleine komkommer 1 rode ui 1 rode Spaanse peper ½ deciliter azijn 4 eetlepels suiker

Bereidingswijze: Snijd de komkommer in dunne plakjes en de ui in ringen. Hak de peper fijn. Breng in een steelpan de suiker en de azijn aan de kook. Laat de suiker oplossen en roer de peper erdoor. Leg de ui en de komkommer om en om op een schaal en schenk het sausje erover. Heerlijk.

Frisse komkommersalade met appel

Dit heb je nodig: 1 grote komkommer 2 friszure appels 1 bos radijs, 1 doosje tuinkers 1/2 teentje knoflook 1 bekertje zure room 1 theelepel scherpe mosterd 1 theelepel verse fijngehakte basilicum zout en peper

Bereidingswijze: Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder vervolgens de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de appel, snijd in blokjes en besprenkel ze met citroensap. Was de radijs en snijd in plakjes. Meng de zure room met knoflook, mosterd, basilicum en paper en zout. Mix de dressing met de salade en schep tussentijds nog enkele malen om. Garneer de tuinkers over de salade net voordat je de salade opdient.

Bron; https://lekkertafelen.nl/specials/vijf-keer-komkommersalade

Met deze salades kan je barbecue avondje al bijna niet meer stuk. Vergeet alleen niet om wat lekkere stukken vlees voor op de BBQ te regelen.