Lekkere nagerechten voor bij de bbq

Lekkere nagerechten voor bij de bbq

4 SIMPELE EN LEKKERE NAGERECHTEN VOOR BIJ DE BBQ

Er is een grote hoeveelheid aan barbecuerecepten te vinden op internet. Het staat er vol mee, waardoor het soms moeilijk is om gewoon een lekker en simpel nagerecht te vinden. Daarom heb ik voor deze blog eens wat heerlijke BBQ nagerechten voor je geselecteerd. Van zeer eenvoudige, bijna geen tijd kostende, recepten tot nagerechten waar de kinderen heel graag zelf mee aan de slag gaan.

RECEPT BANAAN MET CHOCOLADE

Snij een banaan, nog in de schil, voor een groot gedeelte in. Vul deze snede met stukjes chocolade en wikkel de banaan in aluminiumfolie. Je kunt ook alleen de onderkant in aluminiumfolie doen, dan kun je zien of de chocolade is gesmolten. Na circa 10 minuten is je banaan klaar.

RECEPT PANNENKOEK MET IJS

Pannenkoeken zijn een leuk gerecht om op de BBQ te maken en ook nog eens heerlijk te combineren met ijs. Een pannenkoek op de barbecue kun je zowel op de bakplaat als met een koekenpan maken. Serveer op deze warme pannenkoek een flink stuk vanilleroomijs met een dikke klont slagroom en je hebt een heerlijk dessert te pakken. En wil je hem helemaal afmaken? Serveer er dan Hollandse aardbeien of warme kersen bij.

RECEPT ANANASSCHIJVEN MET RUM

Snijd de boven en onderzijde van de ananas af. Snijd daarna de rest van de schil er af en snijd het vruchtvlees in 8 plakken. Scheur 8 stukken aluminiumfolie af en leg de plakjes ananas in het midden. Strooi er wat suiker over, schenk er een scheutje rum over (ongeveer 1 eetlepel) en vouw de aluminiumfolie goed dicht. Leg de pakketjes vervolgens ongeveer 5 min op de bbq. Het binnenste gedeelte van de ananas is misschien wat hard, maar dat kun je er eventueel uitsnijden.

RECEPT GEKARAMELISEERDE PEER

Zoek stevige peren en schil deze. Snijd een stukje van de onderkant zodat ze overeind blijven staan, smeer ze in met kokosolie en bestrooi de peren met suiker en kaneel. Zet de peren in een aluminium bakje en plaats ze op de BBQ. Maak van rum, honing en wat water een sausje wat je om de 10 minuten over de peren giet. Zo dikt de saus langzaam in. Doe dit pas als de suiker op de peer al een beetje gekarameliseerd is; niet te vroeg anders valt de suiker eraf. Let op: probeer de peer niet bij het steeltje uit het bakje te halen, die is zover doorgegaard dat dit niet gaat lukken. Presenteer de peer vervolgens op een bordje met eventueel een bolletje ijs en klaar is Kees! Tot zover onze 4 tips voor BBQ nagerechten.