Hoe bereid ik een perfecte lamsrack?

Hoe bereid ik een perfecte lamsrack?

Een lamsrack is een uitdagend stukje vlees, je wil hem volledig rosé garen, maar ook een lekker knapperige korst, daarnaast is het een klein stukje vlees dus het vergt wat aandacht, hoe doe je dat?

Een goede voorbereiding is het halve werk...

Zorg ervoor dat de botjes van je lamsrack goed schoon zijn, dus dat er geen losse stukjes vlees aan zitten. Wanneer je de lamsrack bij ons besteld is dat al voor je gedaan.

Marineer je vlees op tijd, ga uit van minimaal 24 uur, dan weet je zeker dat de marinade goed in je vlees is getrokken. Deze keer heb ik gebruik gemaakt van Meat the rubs Magic Seasalt/Rosemary maar ook Viva la France is heel geschikt voor lamsvlees.

Low & slow lamsrack bereiden

Tijd om je barbecue in te stellen, ga uit van een bereidingstijd van ca. 45 minuten al is dat natuurlijk altijd afhankelijk van het gewicht van je vlees, bij lamsrack verschilt dat niet zo veel.

Bereid je bbq voor voor een sessie op 110 graden Celsius. Maak gebruik van het tussenschot in je kolenmand, een halve mand is ruim voldoende. Heb je deze niet? Leg dan alle houtskool aan één kant van je barbecue. Houd de linkerzijde als warme zone. Aan de rechterkant leg je een halve platesetter maar daarom een halve drippan met kokend water. Hierboven plaats je het rooster. Wanneer de temperatuur contant is kan de lamsrack erop. Leg de bevleesde kant van het vlees richting het vuur zodat de botjes niet kunnen verbranden. Zorg ervoor dat je een thermometer in het vlees plaatst voordat je de bbq dicht doet.

Welke kerntemperatuur voor rosé lamsrack?

Laat de lamsrack nu rustig garen tot een temperatuur van 56 graden Celsius. Wanneer deze temperatuur is bereikt haal je de lamsrack van de bbq, Leg hem even opzij en pak hem niet in! Nu ga je de bbq opstoken naar een temperatuur van 200 graden Celsius om de lamsrack rondom af te fakkelen. Zorg ervoor dat je rooster nu direct boven de kolen hangt. 

Tijd om je lamsrack te grillen!

Grill de lamsrack nu kort aan beide zijden, wanneer hij mooi gegrild is leg je hem op een houten plank en laat je het vlees 5 minuten rusten, pak deze niet in!

Snijd de lamsrack aan met de holle zijde naar je toe, dan kun je gemakkelijke zien hoe je moet snijden. Serveer dit prachtige stukje vlees met lekkere side dishes, eet smakelijk!

Bestel hier je lamsrack en Mgic seasalt/rosemary of viva la france marinade.

Recept: Smoking.bbq.chick