Flat Iron steak basilicum pesto

Flat Iron steak basilicum pesto

De flat iron is eigenlijk de sukade van het rund zonder de zeen. Deze heeft onze slager er alvast voor je uitgesneden. Een ontzettend mals stukje rund wat zich zeker mag laten vergelijken met ribeye en haasbiefstuk. Alleen een stukje voordeliger, zeker het proberen waard!

Ingrediënten:

Voor het vlees

Voor de pesto

  • Bosje basilicum
  • Pijnboompitten
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels olijffolie
  • Peper en zou naar smaak

Bereidingswijze:

Haal de steak 3 uur voor het bereiden uit de koelkast. 1 uur voor de bereiding breng je het alvast op smaak met zout. Maak de barbecue klaar voor indirect grillen op 200 graden.

Maak in de tussentijd alvast de pesto klaar. Ideaal hiervoor is de keukenmachine.Grill de pijnboompitten in een droge pan totdat ze een beetje kleuren. Doe alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine. Gebruik van de basilicum alleen de blaadjes, de steeltjes zijn nogal bitter.

Wanneer de barbecue op temperatuur is leg je de steak gedurende 4 minuten op het rooster. Draai vervolgens de steak om deze zijde 3 minuten te grillen. Nu is het vlees nog aardig rood van binnen, wil je hem liever minder rood? Grill hem dan 1 minuut langer aan beide zijden.

Laat de steak 5 minuten rusten op een houten plank. Snijd hem daarna in repen van ca. 2 centimeter breed. Strooi er nog wat peper en zout over naar smaak. Verdeel hierna de basilicumpesto over de flat iron, eet smakelijk!

Bestel je flat iron en probeer dit recept van Mrs. Grill zelf uit!