zijlende ·
Caraïben Espresso Skewers
Op zoek naar een uniek, gemakkelijk maar lekker recept voor de zijlende? Dan is dit zeker een aanrader!
Ingredienten:
Espressosaus:
- 1 klein kopje Espresso
- 120 ml Ketchup
- 1 tl Chilipoeder
- 1 teentje Knoflook
- Sjalotje
- 1 el Bruine suiker
- 1 el Balsamicoazijn
Bereidingswijze:
- Dep de Simmental zijlende droog en snijd in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Smeer een beetje olijfolie over het vlees en zet ze in de Coffeerub van Meat the Rubs.
- In de tussentijd portioneer je de Mango in even grote stukken als het vlees en snijd je de Bosui in stukken.
- Rijg steeds om en om een stuk vlees, een stuk Mango en een stuk Bosui over de spies totdat de spies vol is.
- Voor de Espressosaus fruit je het fijngesneden sjalotje en knoflook aan in wat roomboter totdat deze glazig uitziet. Voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Als de saus kookt zet je het vuur laag en roer je af en toe ongeveer 10 minuten lang.
- Op de warme BBQ gril je de spiezen af tot het vlees een kerntemperatuur van 54C° heeft bereikt. Mijn tip is om te blijven draaien en vooral niet te lang weg te blijven bij de bbq.
- Als de spiezen klaar zijn schenk je de Espressosaus erover heen om te genieten van deze heerlijke Caraïben Espresso Skewers.
Dit recept is mede mogelijk gemaakt door insta-bbqer BBQmeals.