bbq snack voor erbij

bbq snack voor erbij

Lekker BBQsnack voor erbij.

BBQ SNACK 1: PIMENTO CHEESE

Ingrediënten: ⅓ tot ½ potje Peppadew pepers mild (uitgelekt), 100 gram fijngehakt, 200 gram geraspte oude kaas, 8 volle eetlepels mayonaise, 1 tl gerookt paprika poeder en ½ tl cayennepeper. Pimento cheese is eigen een soort kaasspread. Heerlijk op een toastje, maar nog beter op een burger. Pimento cheese is daarnaast ook een ideale match op een tosti of gepofte aardappel. Hol de gepofte aardappel uit en vul deze met pimento cheese. Genieten!

BEREIDING VAN DE PIMENTO CHEESE. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een schaal en meng ze goed door. Wil je de kaas wat pittiger? Doe er dan wat meer pepertjes doorheen. Zet vervolgens de pimento cheese in de koelkast en laat de smaken minimaal een uur op elkaar inwerken.

BBQ SNACK 2: BACON KAASSTICKS

Ingrediënten: plat stuk kaas, 5 witte boterhammen zonder korst, mosterd, ontbijtspek, bacon en barbecuesaus. Bacon kaassticks zijn een lekker en simpel bijgerecht. Door de stukjes bacon is het een echte aanrader. Daarom zijn ze onmisbaar bij een grote BBQ! We delen graag ons recept van deze BBQ snacks met je.

BEREIDING VAN DE BACON KAASSTICKS Snijd de kaas in dikke repen van circa 2 bij 2 cm en 8 cm lang. Rol vervolgens je boterhammen met een deegroller plat en smeer deze in met mosterd. Ben je geen liefhebber van mosterd? Gebruik dan pimento cheese, tapenade of pesto. Rol de boterham om de kaas en omwikkel het geheel met spek. Je kunt de uiteinden ook dicht maken, dan loopt de kaas er bij het bereiden niet uit. Grill de kaassticks in 8-12 minuten totdat de kaas gaat lopen op 190-200 graden. Lekker in combinatie met een BBQ sausje.

BBQ SNACK 3: KASTANJES OP DE BBQ

Ingrediënten: tamme kastanjes Bij voorkeur gaan we zelf naar ze op zoek in de herfst, maar in de zomer zijn kastanjes ook verkrijgbaar in de winkel. Let er wel op dat je tamme kastanjes neemt. Snijd ze kruislings in om te voorkomen dat de kastanjes uit je BBQ vliegen en leg ze op een aluminium grilltray. Zorg daarbij dat ze direct boven het hete vuur liggen zodat ze snel poffen en roken. Binnen 5 minuten zijn alle kastanjes open en na ongeveer 15 minuten zijn deze BBQ snacks klaar om direct te eten. Ga je kastanjes pureren? Vergeet dan niet om het vliesje eraf te halen.