bbq recepten/worst van de bbq

bbq recepten/worst van de bbq

KLASSIEKER; WORST VAN DE BBQ IN EEN NIEUW JASJE

Als slager experimenteer ik graag met vlees. Ook wel met vis, maar bij vlees ligt toch mijn hart. En het leuke is dat je van klassieke recepten weer nieuwe smakelijke variaties kunt maken. Zo heb ik het alom bekende worstje van de BBQ eens wat anders uitgevoerd.

VERSE WORST VAN DE BBQ

Allereerst, wij maken al onze worsten gewoon zelf. Het klinkt eenvoudig, maar het vergt toch wel wat kennis en werk om een goede worst voor op de BBQ te maken. Ik ken ondertussen behoorlijk wat hobby koks en BBQ goeroes die dit kunnen beamen. De samenstelling van het gehakt moet in de juiste verhouding zijn. Niet te vet, maar zeker niet te mager. Tijdens het productieproces moet je de juiste temperatuur houden en dan heb je nog het proces om de worst te koken. Niet te warm, want dan klapt de darm, niet te kort want dan is je worst niet gaar en niet te lang want je wilt hem ook niet overkookt hebben. Kortom, een goede worst voor op de barbecue is ambacht. We hebben een mooi assortiment worstvlees voor je op de onze website staan, als je zelf worst wilt gaan maken.

VERSCHILLENDE RECEPTEN VOOR WORST OP DE BBQ

Er bestaan tal van recepten van worsten voor op de BBQ. Zo kun je variëren in de soorten vlees die je kiest, de kruiden en de soort darmen om de worst mee te maken. Normaal gebruik ik varkensdarmen. Echter heb ik de laatste tijd geëxperimenteerd met een dunne darm van het schaap. Deze heb ik gevuld, opgerold en vast gezet met een prikker. Zo heb je een leuk braadworstrondje. Ook een lekkere variatie is een klassieke worst van de BBQ marineren en vervolgens omwikkelen met gerookt spek. Of maak een shaslick van een barbecueworst. Snijd de worst in stukken en rijg het aan spiesen met spek, paprika en ui.

BARBECUE WORST VAN HALVE METER

Soms kan het nog gekker. Twee keer per jaar maak ik namelijk barbecueworsten van een halve meter, echt waar. Die verkoop ik op de plaatselijke braderie. Enkel geschikt voor de grote eters zeg maar. En om de drie jaar organiseer ik daarom heen een geweldige eetwedstrijd. Wie eet het snelste een broodje halve meter worst? De winnaar mag zich drie jaar lang ‘Nederlands kampioen broodje halve meter worst eten’ noemen. Het record staat op dit moment op 1 minuut en 22 seconden. Probeer dat maar eens te verbeteren. Wat is jouw favoriete vlees voor op de barbecue? Ben je nieuwsgierig geworden naar de onze barbecue worstjes? Neem dan eens een kijkje in ons BBQ assortiment. Hier vind je tal van mijn lekkere variaties. 

Bestel hier je barbecueworsten