bbq kopen tips

bbq kopen tips

BBQ KOPEN? LET EVEN OP DEZE TIPS.

Tegenwoordig heb je allerlei opties als je een barbecue wilt kopen. De vraag is dus welk type barbecue het beste past bij jouw wensen, maar hoe bepaal je dit? Onderstaand hebben we in het kort de kenmerken van de bekendste soorten op een rij gezet. Om erachter te komen welk type barbecue het beste bij je past zijn er een aantal vragen die je kunt stellen. Allereerst is het natuurlijk belangrijk hoe vaak je wilt gaan barbecueën en hoe groot de groep meestal is met wie je barbecuet. Het is tenslotte nogal vervelend als je BBQ standaard te klein is. Daarnaast is ook het soort barbecue van belang, want elk type heeft weer zijn eigen kenmerken en subsoorten. Dus zie dan door de bomen het bos nog maar eens.. Ga daarom goed voorbereid aan de slag met je zoektocht en lees onderstaand meer over de verschillende soorten.

HOUTSKOOL OF BRIKETTEN BBQ

Tips voor het kopen van een houtskool of briketten BBQ. Deze BBQ was verreweg de favoriete BBQ van de vorige eeuw. Nadeel van zo een barbecue was dat je meestal een minuut of 45 moest wachten voordat je gloeiende kolen hebt. Daarnaast moet ook het aansteken zorgvuldig, lees: veilig, gebeuren. Er zijn voorbeelden genoeg waarbij het jammerlijk is misgegaan en nog steeds lopen jaarlijks mensen brandwonden op door onveilig gebruik. De houtskool BBQ is een echte barbecue voor Bourgondiërs die dol zijn op de geur van brandend hout. Barbecue je vaak met grote groepen? Dan is het niet aan te raden om deze barbecue te kopen. Zodra de houtskool op is ben je namelijk ook gelijk klaar met barbecueën. Ook het schoonmaken van deze BBQ vergt meer tijd als één van de volgende twee types.

DE GASBARBECUE

Tips voor het kopen van een gasbarbecue. De gasbarbecue is verreweg de gemakkelijkste in gebruik. Vooral het aansteken is kinderspel en je kunt gaan barbecueën wanneer jij dat wilt. Niks geen gerommel meer met aanmaakblokjes, maar gewoon je BBQ aansluiten op de gasfles en gas erop. Met een voorverwarm tijd van 4-5 minuten is je BBQ zo gebruiksklaar. Ook is deze vorm van barbecueën een stuk gezonder, je hebt namelijk nauwelijks rookontwikkeling en zit niet in de rook zoals je met een barbecue op houtskool wel vaak hebt. Een ander voordeel: het schoonmaken kost ook aanmerkelijk minder tijd. En de smaak? Die is praktisch hetzelfde als bij een houtskoolbarbecue, vooral als je een barbecue koopt waar lavastenen in zitten. Handig bij deze BBQ is ook dat de temperatuur beter wordt verdeeld en dat je een gasbarbecue beter kunt regelen qua temperatuur. Handig, want je moet niet al je vlees en visproducten op de hoogste stand grillen. En dat een gasbarbecue minder belastend is voor het milieu heb ik in een vorige blog al uitgelegd. Kortom: volop interessante voordelen als je een BBQ wilt kopen.

DE ELEKTRISCHE BBQ

Tips voor het kopen van een elektrische BBQ. Als laatste kennen we ook nog de elektrische BBQ. Deze heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als een gasbarbecue, met als voordeel dat je geen rekening hoeft e houden met een volle gasfles. Wel moet je altijd een stopcontact in de buurt hebben. Voor grotere groepen zou ik zeker niet voor een elektrische barbecue kiezen, maar op een balkon is het wel weer heel handig en veilig. De werking van een elektrische BBQ is vergelijkbaar met een elektrische oven. De spiralen worden heet waarna het eten door de afgegeven hitte wordt gegaard. Simpel en erg makkelijk, aangezien je de optimale hitte gewoon kunt instellen. Helemaal ideaal is dat je een elektrische barbecue net als een oven binnen kunt gebruiken. Je kunt dus met elke type weer barbecueën!