asperges op bbq

asperges op bbq

ASPERGES OP DE BBQ, ZO DOE JE DAT

We kunnen allemaal wel een lekkere hamburger of een sateetje grillen op de BBQ, maar heb je ook weleens met groeten gewerkt? Met groente kun je ongekend veel experimenteren. Een lekkere spies van bijvoorbeeld tomaat, paprika en courgette op de BBQ, heerlijk. Maar deze keer wil ik het eens over iets anders hebben. Heb je bijvoorbeeld weleens asperges op de barbecue gegrild? Ik vertel je hoe je dat doet.

ASPERGES OP DE BARBECUE: DE SMAAK VAN DE LENTE

Asperges horen onlosmakelijk bij de lente, het is het bewijs dat de winter definitief de deur uit is. Vorige week heb ik deze heerlijke groente nog op mijn BBQ gegrild, wat mij betreft smaken ze dan het beste. Ongetwijfeld weet je wel hoe je asperges schilt. Maar wil je het jezelf niet te moeilijk maken? Koop ze dan gewoon geschild en kies voor asperges met dezelfde dikte. Dit maakt het gemakkelijker om ze allemaal even goed te garen. Asperges op traditionele wijze of in de soep zijn natuurlijk heerlijk, maar nu pakken we het anders aan. We gaan ze grillen op een heet kolenvuurtje. Deze asperges kun je alleen maken met verse asperges. Asperges op sap en uit blik zijn niet lekker. Wel kan je er wat op voorraad leggen in je vriezer.

AAN DE SLAG MET ASPERGES OP DE BBQ

Snij het dikke gedeelte aan de onderkant af, dit is namelijk hard en taai. Als ze geschild zijn smeer je de asperges in met olijfolie en bestrooi je ze met wat kruiden die jij lekker vindt. Dat kan bijvoorbeeld een Italiaanse kruidenmix zijn of verse basilicum. Leg de asperges daarna boven het vuur. Let op dat de dunne asperges niet te dicht boven het vuur liggen, dan kunnen ze verbranden. Met een minuut of 6 zijn je asperges aan één kant gereed, draai ze om en grill de andere kant nog zo’n 3 minuten. Om te weten of de asperges gaar zijn kun je het beste de dikste proeven. Geen straf lijkt me. Zijn ze naar je zin? Haal ze van de BBQ en laat ze even rusten. Strooi er eventueel nog wat kaas overheen voor wat extra smaak. En klaar is Kees! Tot zover mijn tips voor asperges op de barbecue. Ik ben benieuwd naar jullie originele en lekkere variaties. Vergeet je ook niet er een heerlijke beenham bij te serveren?

Bestel hier je beenham