5-smaakvolle-hamburgers

5-smaakvolle-hamburgers

5 X SMAAKVOLLE HAMBURGERS VAN DE BBQ

Hamburgers wie kent ze niet? Wie heeft er nog nooit één gegeten? Juist, allemaal hebben we wel eens een burger op. Bij een hamburger denken we vaak aan een hamburger van de Mac, maar dat is te kort door de bocht. De afgelopen 5 jaar is het aantal hamburgerrestaurants explosief gestegen en krijg je voor en schappelijke prijs een heerlijke burger. In tal van varianten en voor ieder wat wils. Hieronder verras ik je met een vijftal hamburgers voor op de BBQ die nét even anders zijn dan de hamburgers die jij kent.

POTATOBURGER

Deze burger wordt gemaakt van, de naam zegt het al, aardappel. Zoete aardappels welteverstaan. Doe de zoete aardappels eerst in een pan en kook ze een minuut of 10. Pureer de aardappels vervolgens en voeg er extra smaakmakers aan toe. Denk aan knoflook , sjalotjes en diverse kruiden. Maak er daarna balletjes van en druk ze plat tot hamburgers. Grill ze aan beide kanten mooi bruin en je patatoburger is klaar. Een leuk idee en ook nog eens een stuk gezonder dan de vette burgers zoals wij ze kennen.

DE BLACKBEAN BURGER

Ook deze burger wordt gemaakt zonder vlees en is voor vegetariërs een goede uitkomst. Wie zegt dat vegetarische hamburgers er niet lekker uitzien heeft het mis. Deze burger ziet er super smakelijk uit, als je het goed bakt tenminste. Naast bruine bonen zijn de andere ingrediënten in deze burger maïs, koriander en komijn. Het ziet er dus niet alleen super lekker uit, het smaakt ook fantastisch. Even grillen op de BBQ, broodje erbij en smullen maar.

ITALIAANSE HAMBURGER: DE PORTOBELLO BURGER

Misschien heb je hier al eens van gehoord, een portobello burger. Een Italiaanse hamburger dus. Vaak wordt de burger zelf vervangen door een portobello, maar in dit geval zijn het de broodjes die worden vervangen. Ook een goed idee en wederom erg gezond. Als alternatief kun je ook de burger vervangen door Halloumi. Een soort geitenkaas die lijkt op een mix van feta en mozzarella. Bovendien een uitstekende kaas om te grillen.

POBLANO AVOCADO TURKEY BURGER

Een echte burger om in de zomer te eten is wel deze Poblano Avocado Turkey burger. De burger zelf is eigenlijk heel eenvoudig. Deze wordt namelijk gemaakt van kalkoenfilet met ui en paneermeel. De toppings doen het hem in dit geval. Veel frisse groenten, avocado en Poblano pepers om het geheel wat meer pit te geven. Serveer de burger met een frisse salade en je hebt zo een gezond, healthy en licht zomerdiner.

GRIEKSE HAMBURGER: DE VISBURGER

Deze burger maken wij in onze eigen keuken en mag eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje. Dit is een burger die gemaakt wordt van zalm, pangasiusfilet en kabeljauwfilet. Door deze wat grof te malen krijg je een lekkere beet in je burger. Wie van vis houdt zal van deze burger genieten. Hij is ook zelf te maken, maar gemak dient de mens. Met een broodje, schijfjes tomaat en augurk en een heerlijke tzatziki saus maar je van deze visburger een heerlijke Griekse hamburger. Welke hamburger zou jij het liefst op de BBQ maken? Wij zijn benieuwd! Heb je geen zin of tijd om zelf lekkere hamburgers te maken? Neem dan eens een kijkje in ons BBQ assortiment. 

Hamburgers kopen?