Hoe bereid ik de Picanha?

Hoe bereid ik de Picanha?

Bereidingswijze picanha:

  • Neem een cederhouten plank en laat deze een half uurtje weken in water, dit zorgt ervoor dat de plank niet verbrand.
  • Neem de picanha uit de verpakking en check of de vetlaag overal even dik is, zo niet snijd het vet dat zo af dat het overal ongeveer even dik is.
  • Snijd vervolgens de vetlaag in ruitjes maar zorg dat je het rode vlees niet raakt. Dit zorgt ervoor dat de picanha niet krom trekt tijdens de bereiding. 
  • Kruid de picanha met grof zeezout (gehele picanha) en peper (vleeszijde).
  • Laat je picanha nu 45 minuten staan zodat het peper en zout zijn werk kan doen. Doe dit afgesloten op het aanrecht, dat is de picanha op de juiste temperatuur wanneer je verder gaat met de bereiding.
  • Tip! Check alvast hoe de draad van het vlees loopt, rundvlees snijd je altijd haak op de draad. Snijd een keer extra haaks op de draad in je ruitjespatroon dan kun je straks gemakkelijk zien hoe je het vlees moet snijden.
  • Breng je barbecue ondertussen op de juiste temperatuur tussen de 110 en 150 graden Celsius.
  • Bak de picanha kort aan beide zijden, zodat het vlees zijn vocht vast kan houden.
  • Leg de picanha op de plank en stop de kernthermometer erin.
  • Gaar de picanha op kerntemperatuur 47 graden Celsius.
  • Houd de deksel dicht tijdens de bereiding dan is er een beter behoud van de temperatuur en het voorkomt dat je plank snel verbrand.
  • Heb je geen deksel op je barbecue maar stook je wel op hout (bij voorkeur), Zorg ervoor dat je de picanha kort op het plankje verhit zodat deze zijn smaak af gaat geven. Pak vervolgens de picanha op de plank in met aluminiumfolie en gaar hem af op dezelfde kerntemperatuur.
  • Wanneer de kern van de picanha de 48 graden heeft bereikt haal je het van de bbq en laat je hem minimaal 10 minuten rusten in aluminiumfolie alvorens het aan te snijden. Dit zorgt ervoor dat het vocht in je picanha blijft.

Nog geen picanha in huis? Bestel hem hier!